Yükleniyor...
play.pokebalta.com.tr
Click to copy IP
Yükleniyor...
discord.gg/Ejf7av8Q9d
Click to join
Türkiye'nin Pokémon Minecraft Sunucusu PokeBalta!
Pokémon'larını yakala, eğit ve Pixelmon dünyasında savaş! Türkiye'nin Pokémon Minecraft topluluğuna katıl.
Internet Explorer: Internet Explorer desteklenmiyor. Lütfen daha modern bir tarayıcı(Chrome,MS Edge veya Opera) ile giriş yapın.
Sunucuyla İlgili Bazı Öneriler
Konu Kilitlendi
chysil1 VIP Eğitmen
5 Mesaj
4 Konu
Minecraft: chysil1
yaklaşık 1 yıl önce

Selamlar,

Sunucuyla ilgili birkaç konuda geri bildirimde bulunmak istiyorum. Elbette tüm bunları emeğinize saygı duyarak ve tamamen yapıcı bir şekilde paylaşıyorum.

Öncelikle market konumundan bahsetmek istiyorum. /warp market biraz uzak kalıyor ve oraya ulaşmak bazen vakit kaybettiriyor. Eskiden kullanılan /shop komutu bu konuda çok daha kullanışlıydı ve işleri kolaylaştırıyordu. Ayrıca, raidlerden gelen işe yaramaz itemleri de bu komutla kolayca satabiliyorduk. Şu an bu işlemi yapmak daha uğraştırıcı hale gelmiş. Sadece market değil, genel olarak çoğu warp noktasını bulmakta da zorlanıyorum. Sistem biraz karışık olmuş; oyuncuyu doğrudan warp noktasının önüne ışınlamak yerine farklı bir konuma atması kafa karıştırabiliyor.

Pixelmon sunucularında keşif yapmayı, yeni yerler gezmeyi, masterball lootlarını bulup toplamayı oldukça seviyorum. Ancak dünya üzerindeki birçok eşyanın drop oranının ciddi şekilde düşürüldüğünü fark ettim. Bu durum keşifin ödüllerini azaltıyor ve oyunu biraz fazla zorlaştırıyor gibi hissettirdi. Sandık ve pokeball lootlarının da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum, şimdiye kadar yalnızca gem çıktığını gördüm.

Oyunda şu an item ve para kasmak için çok sınırlı yol var. Sistem tamamen NPC kesmeye dayanıyor gibi hissettiriyor ve bir süre sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Raidlerden düşen eşyaların oranı arttırılırsa, oyuncular raid kovalamaktan keyif alabilir. Ayrıca pickup sistemleri ve Pokemon farmları gibi alternatif kazanç yollarının da açılması oyuna çeşitlilik katacaktır.

Sağ taraftaki bilgi menüsü bana biraz büyük ve uzun geldi. Özelleştirilebilir ya da açılıp kapanabilir bir hale getirilirse daha kullanıcı dostu olabilir. Örneğin, şu an bulunduğum biyomu bile göremiyorum.

Boss Pokemon’lar fazlasıyla güçlü ve sürekli can yeniliyorlar. Bu durum, özellikle erken aşamadaki oyuncular için oldukça zorlu ve zaman zaman sinir bozucu hale gelebiliyor. Mega boss’lar ise sunucu açıldığından beri neredeyse hiç spawn olmadı. Mega bilekliği elde etmek şu an neredeyse imkânsız gibi görünüyor.

Ayrıca çevrede çok fazla Pokemon spawn oluyor ve bunlar uzun süre ölmeyince ciddi FPS düşüşlerine sebep oluyor. Belirli bir süre sonunda otomatik olarak despawn olmaları (örneğin pokekill benzeri sistemle) performans açısından faydalı olabilir.

/prewards komutu şu anda sadece pişmiş tavuk veriyor. Online süresine göre verilen bir ödül için bu biraz basit kalmış. Oyuncuyu teşvik edecek daha anlamlı ödüller çok daha motive edici olabilir.

/sts komutuyla Pokemon sattığımızda açılan pencerenin satıştan sonra hemen kapanması, arka arkaya satış yapmak isteyen oyuncular için oldukça yorucu oluyor. Pencerenin açık kalması işleri kolaylaştırır. Ayrıca bilgisayardaki (PC'deki) Pokemon'ları da doğrudan /sts üzerinden satabilmek, sistemi daha kullanışlı hale getirecektir.

Ultra Ball ve diğer Pokeball'ların simgeleri zaman zaman buglanıyor ve envanterde görünmez oluyor. Bu da hem görsel olarak rahatsız edici hem de oyun deneyimini etkileyen bir durum.

Eventlerden şu ana kadar yalnızca “event kalbi” elde edebildim. Daha önce de 70-80 kadar kalp harcayıp held item kasasını denememe rağmen neredeyse hiç değerli eşya alamadım. Bu nedenle dropların en azından bir miktar bufflanması gerektiğini düşünüyorum.

Rank atlamak için istenen Pokedex yüzdesi ve vote sayısı şu an oldukça yüksek. Bu gereksinimler biraz daha aşağı çekilirse daha ulaşılabilir olur ve oyuncular için bir hedef oluşturur.

Fly ve TP komutlarının bazı özel bölgelerde (warp market, kasa, level vb.) kapalı olmasını anlıyorum fakat feed komutunun da bu bölgelerde devre dışı olması biraz gereksiz geliyor.

Ayrıca “savaşa girme” nedeniyle fly’ın kapanması gibi bir mekanik neden var, gerçekten anlayamadım. Sonuçta bu bir Pixelmon sunucusu; oyuncuların birbiriyle savaşması gibi bir durum da neredeyse hiç yok. Bu sistem hem gereksiz hem de oynanışa olumsuz etki ettiğine inanıyorum.

Değerli eşyalar ya da held item’lar şu anda yalnızca vote kutularından çıkıyor. Ancak vote sistemi 12 saatte bir kullanılabildiği ve tamamen şansa dayalı olduğu için, bu tarz önemli item’ların yalnızca oradan alınabilmesi biraz kısıtlayıcı olmuş. Aynı şekilde zindan parçaları da oldukça az düşüyor, bu da sistemin ilerlemesini ciddi şekilde yavaşlatıyor.

Siteyle ilgili küçük bir teknik sorun da paylaşmak istiyorum: Üye girişi yapmadan doğrudan siteye girdiğimde, mağaza butonuna bastığımda eski pokebalta.com.tr/market adresine yönlendiriyor ve siteye ulaşılamıyor.

Ayrıca /warp movetutor noktasında Style Card ile skill değiştirmeye çalıştığımda 25.000K para istiyor.

Genel olarak baktığımda, sunucunun zorluk seviyesi oldukça yüksek. Uzun soluklu bir yapı hedeflendiği belli oluyor, ancak şu anki sistem oyuna maddi yatırım yapmayan oyuncular için gelişimi epey yavaşlatıyor. Bu da bazı oyuncuların erken aşamada motivasyon kaybı yaşamasına neden olabilir. Açıkçası sunucu eskiden “pay-to-win” hissi vermeyen bir yapıya sahipti, fakat şu anda bazı sistemlerde bu denge biraz kaymış gibi görünüyor. Umarım ilerleyen süreçte bu konuda adil bir dengeleme yapılır.

Tüm bunları tamamen yapıcı bir bakışla söylüyorum; emek verdiğiniz çok açık ve bunu takdir ediyorum. Ayrıca, sunucu henüz yeni açıldığı için eksik ya da hatalı bazı sistemlerin olması gayet normal. Ancak şimdiye kadar kayda değer bir etkinlik yapılmaması ve sunucunun birkaç kez çökmesi gibi durumlar da oyuncu deneyimini etkileyen detaylar arasında. Teknik aksaklıklar olabilir elbette ama bunları telafi edecek yaratıcı etkinlikler oyuncuların bağlılığını artırabilir.

Eğer keşif ve doğal ilerleme açısından biraz daha özgürlük tanınırsa, sunucunun çok daha dengeli, eğlenceli ve uzun vadede başarılı olacağına inanıyorum. Elbette sizin kadar deneyimim yok, ama bir oyuncu olarak gözlemlediğim kadarıyla bu önerilerle oyun daha keyifli hale gelebilir.

Son düzenleme: yaklaşık 1 yıl önce
x 4 | x 1
cyrettwastaken VIP Eğitmen
5 Mesaj
3 Konu
Minecraft: cyrettwastaken
Discord: cyrett
yaklaşık 1 yıl önce

Lobi (level,market,movetutor, gymler vs) içerisindeyken ormandaki birine tp atamıyor olmak çok zaman kaybettiriyor, lobiden lobiye ya da ormandan lobiye tp atılmaması gym'lerdeki görevlerin aşılmasını engellemek için mantıklı ama lobiden ormana tp olmayışının mantığını tam çözemedim. Raid için çağırdıklarında VIP olmayan adam kafadan 15sn+ VIP'si olan kişi 10sn+ kaybediyor, raide çağıran insanlar beklemek istemeyebilir en doğal hakları ama yanan lobideki insanlar oluyor. Özellikle de Pixelmon'un az pokemon çıkma bugıyla uğraştığımız bu günlerde warp level çok hayati bi öneme sahipken hem level kasıp hem raidlere koşamamak büyük zorluk.

Zorlaştırılmaya çalışılmış (etkili de olunmuş gibi gözüküyor) ama bu oyunun sapığı olmayan, sadece birkaç saat eğlenmek isteyen insanlar için 0 ilerleme şansı tanımak da belirli bir kitleyi tamamen görmezden gelmek olur. Ben de 3 günde serverın bitmesini istemiyorum bu bağlamda gerçekten mantıklı ama dengeyi korumak gerekiyor. Eklenen özellikler "pay to progress" mantığıyla eklenmiş olsa da 'progress' bu kadar zorken olay pay to win'e kayıyor. Bu şikayetler doğrultusunda aşırı kolaylaştırırsanız yine sorun olacak, 3 güne server bitecek ve herkes yine mutsuz olacak. Aşırı tepki vermeye gerek yok, bu sorunu masaya yatırıp ideal bi çözüm düşünmek makul.

Legendarylerin 30 level olması çok mantıklı, 70 level gelince "6 tane legendary kasası, biraz (baya) movetutor ve hemen hemen her şeyi dövebilecek takımın hazır" mekaniği ortadan kalkmış. Mesela artık insanlar legendary pokemonları sevdiği için ya da seven insanlara satıp para kazanmak için almaya/açmaya/yakalamaya çalışıyor, zorunda hissettikleri için değil.

prewards komutu sürekli chatte "ödüllerin var bak onları al" falan diye taciz ediyor alıyorsun pişmiş tavuk geliyor, ciddi bi sorun

Item ve para kasma yollarının sayıca azlığı server aktif oyuncu sayısının çokluğunu kaldırmıyor. Mesela 5 yıldızlı raid için biri çağrı yapıyor, bi bakıyoruz ortalık pide kuyruğuna dönmüş çünkü nadir para kaynaklarından biri, 50 kişi açık bunlardan 20 kişi raide girmek istese 5 tane 5 yıldızlı raid dolduracak kişi sayısı oluşuyor. Eldeki raid 1 tane olduğuna göre 16 kişi dışarıda kalıyor.

"Birchte olan var mı, jungleda olan var mı, xte olan var mı" diyen insanları anlıyorum ve destekliyorum yarım saat birch aradım o da tam birch değil modla eklenen bi birchümsü yerdi. Buna çözüm olarak pwarps öneriyorum, oyuncular *hayır işi olarak da olsa* istediği gibi player warp koyabilmeli ve /pwarps çektiğimizde "Birch Flat" gibi "Jungle Flat" gibi aradığımız pokemonları rahatça spawn/despawnlayıp bulabileceğimiz yakalayabileceğimiz yerler yaratabilmeliyiz ve oyuncu dayanışması/kaynaşması yaratmaya yardımcı olur. 

Bilgi menüsü pencerelide oynadığım için benim de biomu görmemi engelliyor, fullscreen'e göre ayarlanmış sanırım.

x 1
chysil1 VIP Eğitmen
5 Mesaj
4 Konu
Minecraft: chysil1
yaklaşık 1 yıl önce

"Zorlaştırılmaya çalışılmış (etkili de olunmuş gibi gözüküyor) ama bu oyunun sapığı olmayan, sadece birkaç saat eğlenmek isteyen insanlar için 0 ilerleme şansı tanımak da belirli bir kitleyi tamamen görmezden gelmek olur. Ben de 3 günde serverın bitmesini istemiyorum bu bağlamda gerçekten mantıklı ama dengeyi korumak gerekiyor. Eklenen özellikler "pay to progress" mantığıyla eklenmiş olsa da 'progress' bu kadar zorken olay pay to win'e kayıyor. Bu şikayetler doğrultusunda aşırı kolaylaştırırsanız yine sorun olacak, 3 güne server bitecek ve herkes yine mutsuz olacak. Aşırı tepki vermeye gerek yok, bu sorunu masaya yatırıp ideal bi çözüm düşünmek makul." Ağzına sağlık sadece burada bile tüm olayı özetlemişsin p2s o kadar fazla ki p2w'e kayıyor.

x 1 | x 1
Antaoanji Kurucu VIP
72 Mesaj
49 Konu
Minecraft: Antaoanji
Discord: antaoanji
yaklaşık 1 yıl önce

Öncelikle market konumundan bahsetmek istiyorum. /warp market biraz uzak kalıyor ve oraya ulaşmak bazen vakit kaybettiriyor. Eskiden kullanılan /shop komutu bu konuda çok daha kullanışlıydı ve işleri kolaylaştırıyordu. Ayrıca, raidlerden gelen işe yaramaz itemleri de bu komutla kolayca satabiliyorduk. Şu an bu işlemi yapmak daha uğraştırıcı hale gelmiş. Sadece market değil, genel olarak çoğu warp noktasını bulmakta da zorlanıyorum. Sistem biraz karışık olmuş; oyuncuyu doğrudan warp noktasının önüne ışınlamak yerine farklı bir konuma atması kafa karıştırabiliyor. - Çözüldü

Pixelmon sunucularında keşif yapmayı, yeni yerler gezmeyi, masterball lootlarını bulup toplamayı oldukça seviyorum. Ancak dünya üzerindeki birçok eşyanın drop oranının ciddi şekilde düşürüldüğünü fark ettim. Bu durum keşifin ödüllerini azaltıyor ve oyunu biraz fazla zorlaştırıyor gibi hissettirdi. Sandık ve pokeball lootlarının da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum, şimdiye kadar yalnızca gem çıktığını gördüm. - Çözüldü

Oyunda şu an item ve para kasmak için çok sınırlı yol var. Sistem tamamen NPC kesmeye dayanıyor gibi hissettiriyor ve bir süre sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Raidlerden düşen eşyaların oranı arttırılırsa, oyuncular raid kovalamaktan keyif alabilir. Ayrıca pickup sistemleri ve Pokemon farmları gibi alternatif kazanç yollarının da açılması oyuna çeşitlilik katacaktır.

Sağ taraftaki bilgi menüsü bana biraz büyük ve uzun geldi. Özelleştirilebilir ya da açılıp kapanabilir bir hale getirilirse daha kullanıcı dostu olabilir. Örneğin, şu an bulunduğum biyomu bile göremiyorum. - Çözüldü

Boss Pokemon’lar fazlasıyla güçlü ve sürekli can yeniliyorlar. Bu durum, özellikle erken aşamadaki oyuncular için oldukça zorlu ve zaman zaman sinir bozucu hale gelebiliyor. Mega boss’lar ise sunucu açıldığından beri neredeyse hiç spawn olmadı. Mega bilekliği elde etmek şu an neredeyse imkânsız gibi görünüyor. - Çözüldü

Ayrıca çevrede çok fazla Pokemon spawn oluyor ve bunlar uzun süre ölmeyince ciddi FPS düşüşlerine sebep oluyor. Belirli bir süre sonunda otomatik olarak despawn olmaları (örneğin pokekill benzeri sistemle) performans açısından faydalı olabilir. - Çözüldü

/prewards komutu şu anda sadece pişmiş tavuk veriyor. Online süresine göre verilen bir ödül için bu biraz basit kalmış. Oyuncuyu teşvik edecek daha anlamlı ödüller çok daha motive edici olabilir.

/sts komutuyla Pokemon sattığımızda açılan pencerenin satıştan sonra hemen kapanması, arka arkaya satış yapmak isteyen oyuncular için oldukça yorucu oluyor. Pencerenin açık kalması işleri kolaylaştırır. Ayrıca bilgisayardaki (PC'deki) Pokemon'ları da doğrudan /sts üzerinden satabilmek, sistemi daha kullanışlı hale getirecektir.

Ultra Ball ve diğer Pokeball'ların simgeleri zaman zaman buglanıyor ve envanterde görünmez oluyor. Bu da hem görsel olarak rahatsız edici hem de oyun deneyimini etkileyen bir durum. - F3+T veya F3+A komudu ile sorun çözülüyor, görsel bug.

Eventlerden şu ana kadar yalnızca “event kalbi” elde edebildim. Daha önce de 70-80 kadar kalp harcayıp held item kasasını denememe rağmen neredeyse hiç değerli eşya alamadım. Bu nedenle dropların en azından bir miktar bufflanması gerektiğini düşünüyorum. - Çözüldü

Rank atlamak için istenen Pokedex yüzdesi ve vote sayısı şu an oldukça yüksek. Bu gereksinimler biraz daha aşağı çekilirse daha ulaşılabilir olur ve oyuncular için bir hedef oluşturur. - Çözüldü

Fly ve TP komutlarının bazı özel bölgelerde (warp market, kasa, level vb.) kapalı olmasını anlıyorum fakat feed komutunun da bu bölgelerde devre dışı olması biraz gereksiz geliyor. - Çözüldü

Ayrıca “savaşa girme” nedeniyle fly’ın kapanması gibi bir mekanik neden var, gerçekten anlayamadım. Sonuçta bu bir Pixelmon sunucusu; oyuncuların birbiriyle savaşması gibi bir durum da neredeyse hiç yok. Bu sistem hem gereksiz hem de oynanışa olumsuz etki ettiğine inanıyorum. - Çözüldü

Değerli eşyalar ya da held item’lar şu anda yalnızca vote kutularından çıkıyor. Ancak vote sistemi 12 saatte bir kullanılabildiği ve tamamen şansa dayalı olduğu için, bu tarz önemli item’ların yalnızca oradan alınabilmesi biraz kısıtlayıcı olmuş. Aynı şekilde zindan parçaları da oldukça az düşüyor, bu da sistemin ilerlemesini ciddi şekilde yavaşlatıyor. - Zindanlardan elde edebiliyorsun (Mega, Held Eşya, Değerli Eşya)

Siteyle ilgili küçük bir teknik sorun da paylaşmak istiyorum: Üye girişi yapmadan doğrudan siteye girdiğimde, mağaza butonuna bastığımda eski pokebalta.com.tr/market adresine yönlendiriyor ve siteye ulaşılamıyor.  - Çözüldü

Ayrıca /warp movetutor noktasında Style Card ile skill değiştirmeye çalıştığımda 25.000K para istiyor.

Genel olarak baktığımda, sunucunun zorluk seviyesi oldukça yüksek. Uzun soluklu bir yapı hedeflendiği belli oluyor, ancak şu anki sistem oyuna maddi yatırım yapmayan oyuncular için gelişimi epey yavaşlatıyor. Bu da bazı oyuncuların erken aşamada motivasyon kaybı yaşamasına neden olabilir. Açıkçası sunucu eskiden “pay-to-win” hissi vermeyen bir yapıya sahipti, fakat şu anda bazı sistemlerde bu denge biraz kaymış gibi görünüyor. Umarım ilerleyen süreçte bu konuda adil bir dengeleme yapılır. - Örnek verebilir misin lütfen

Son düzenleme: yaklaşık 1 yıl önce
Antaoanji Kurucu VIP
72 Mesaj
49 Konu
Minecraft: Antaoanji
Discord: antaoanji
yaklaşık 1 yıl önce

Lobi (level,market,movetutor, gymler vs) içerisindeyken ormandaki birine tp atamıyor olmak çok zaman kaybettiriyor, lobiden lobiye ya da ormandan lobiye tp atılmaması gym'lerdeki görevlerin aşılmasını engellemek için mantıklı ama lobiden ormana tp olmayışının mantığını tam çözemedim. Raid için çağırdıklarında VIP olmayan adam kafadan 15sn+ VIP'si olan kişi 10sn+ kaybediyor, raide çağıran insanlar beklemek istemeyebilir en doğal hakları ama yanan lobideki insanlar oluyor. Özellikle de Pixelmon'un az pokemon çıkma bugıyla uğraştığımız bu günlerde warp level çok hayati bi öneme sahipken hem level kasıp hem raidlere koşamamak büyük zorluk. - Az Pokémon çıkma bugu düzeltildi. Dünyalara TP atamamak sadece Gym için değil bir sürü sistem için güvenlik açığını kapatıyor, sadece güvenlik amaçlı ve sinir bozucu olduğunu biliyorum amamaalesef gerekli. 

Zorlaştırılmaya çalışılmış (etkili de olunmuş gibi gözüküyor) ama bu oyunun sapığı olmayan, sadece birkaç saat eğlenmek isteyen insanlar için 0 ilerleme şansı tanımak da belirli bir kitleyi tamamen görmezden gelmek olur. Ben de 3 günde serverın bitmesini istemiyorum bu bağlamda gerçekten mantıklı ama dengeyi korumak gerekiyor. Eklenen özellikler "pay to progress" mantığıyla eklenmiş olsa da 'progress' bu kadar zorken olay pay to win'e kayıyor. Bu şikayetler doğrultusunda aşırı kolaylaştırırsanız yine sorun olacak, 3 güne server bitecek ve herkes yine mutsuz olacak. Aşırı tepki vermeye gerek yok, bu sorunu masaya yatırıp ideal bi çözüm düşünmek makul. - Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var öneri de yaparsanız çok sevinirim.

Legendarylerin 30 level olması çok mantıklı, 70 level gelince "6 tane legendary kasası, biraz (baya) movetutor ve hemen hemen her şeyi dövebilecek takımın hazır" mekaniği ortadan kalkmış. Mesela artık insanlar legendary pokemonları sevdiği için ya da seven insanlara satıp para kazanmak için almaya/açmaya/yakalamaya çalışıyor, zorunda hissettikleri için değil. - Legendaryler zaten kasadan düşük seviye gelecek şekilde ayarlandı.

prewards komutu sürekli chatte "ödüllerin var bak onları al" falan diye taciz ediyor alıyorsun pişmiş tavuk geliyor, ciddi bi sorun - Prewards komutu bufflandı ve yakın zamanda rework yiyecek.

Item ve para kasma yollarının sayıca azlığı server aktif oyuncu sayısının çokluğunu kaldırmıyor. Mesela 5 yıldızlı raid için biri çağrı yapıyor, bi bakıyoruz ortalık pide kuyruğuna dönmüş çünkü nadir para kaynaklarından biri, 50 kişi açık bunlardan 20 kişi raide girmek istese 5 tane 5 yıldızlı raid dolduracak kişi sayısı oluşuyor. Eldeki raid 1 tane olduğuna göre 16 kişi dışarıda kalıyor. - Yeni para kasma yöntemleri eklenecek ve sorun çözülecek

"Birchte olan var mı, jungleda olan var mı, xte olan var mı" diyen insanları anlıyorum ve destekliyorum yarım saat birch aradım o da tam birch değil modla eklenen bi birchümsü yerdi. Buna çözüm olarak pwarps öneriyorum, oyuncular *hayır işi olarak da olsa* istediği gibi player warp koyabilmeli ve /pwarps çektiğimizde "Birch Flat" gibi "Jungle Flat" gibi aradığımız pokemonları rahatça spawn/despawnlayıp bulabileceğimiz yakalayabileceğimiz yerler yaratabilmeliyiz ve oyuncu dayanışması/kaynaşması yaratmaya yardımcı olur. - Sethome mantığını biraz yok eder gibi geliyor bu mantık maalesef. Özellikle büyük klanlar çok fazla sethome alıp tüm ormana warp ayarlayabilir diye düşünüyorum.

Bilgi menüsü pencerelide oynadığım için benim de biomu görmemi engelliyor, fullscreen'e göre ayarlanmış sanırım. - Bilgi menüsü düzeltildi ve aşağı kaydırıldı. Ayrıca -/sb komutu ile kapatıp açabilirsin