Selamlar,
Tekrardan sunucuyla ilgili birkaç konuda geri bildirimde bulunmak istiyorum.
Mute kuralları şu an biraz fazla katı. 2025 yılında herhangi bir online oyunda, doğrudan birine yönelik olmayan veya sadece tepki amaçlı edilen kelimelerden bile mute yemek mümkün. Bu yüzden mevcut sistem biraz daha esnetilebilir. Hatta bu konuda oyuncular arasında bir oylama yapılması bence çok daha adil olur.
Eskiden legendary doğma oranı, her başarısız denemede %5 artıyor ve deneme süresi sunucudaki oyuncu sayısına göre değişiyordu. Örneğin 60 kişi varken neredeyse her 10-15 dakikada bir yeni legendary denemesi oluyordu. Şimdi ise bu oran %1'e düşürülmüş ve deneme süresi sabit olarak 1 saate çıkarılmış. Muhtemelen denge amacıyla yapılan bir değişiklik ama şu anki haliyle sistem ciddi şekilde zayıflatılmış gibi duruyor.
En azından artış oranı %2 ya da %2.5 gibi bir seviyede olsa ve deneme süresi yeniden oyuncu sayısına göre ayarlansa çok daha dengeli olurdu. Şu anki sistemde P2W ile legendary alan oyuncular bariz şekilde öne geçiyor. Özellikle 60 kişinin aktif olduğu bir sunucuda günde sadece 2-3 legendary doğması, diğer oyuncuların motivasyonunu düşürüyor ve bu durum oyuncu kaybına bile yol açabilir. Bu yüzden sistemin yeniden gözden geçirilip biraz bufflanması gerektiğini düşünüyorum.
Masterball lootları yenilenmiş (hala dolusuyla çöp atıyor biraz daha bufflanabilir) ama raid ödülleri hala aynı gibi duruyor. Raid lootları da benzer şekilde güncellenirse daha iyi olur.
Safari alanından çıkınca ayakkabının silinmesi ve oyuncunun yeniden ayakkabı craftlamak zorunda kalması da biraz can sıkıcı. Bu küçük ama pratikte etkili bir sorun.
/warp level bölgesindeki yeşil boss Chansey’leri kesmek neredeyse imkansız. XP kasmayı da ciddi şekilde engelliyor çünkü kimse onları kesemediği için diğer Chansey’ler spawn olmuyor. Yeşil boss Chansey’lerin kendini patlatma yeteneği yüzünden hem savaş aniden bitiyor hem de bizim Pokemonumuz patlıyor, üstüne bir de zırhımızın dayanıklılığı gidiyor. Patlatma yeteneği kaldırılırsa bu sorun çözülebilir veya yeşil boss Chansey’ler tamamen kaldırılabilir.
Savaşa girme eklentisi de hala aktif. Açıkçası neden böyle bir sistem var tam olarak anlayamıyorum çünkü sonuçta Pixelmon oynuyoruz.
Eskiden olduğu gibi oyun içi sohbette quiz veya kelime eventleri yapılabilir. Bu tarz etkinlikler oyuncuları hem daha aktif tutuyor hem de sohbet ortamına etkileşim katıyordu. Şu an bu tarz küçük ama keyifli eventlerin eksikliği hissediliyor.
Sunucuda yapılan eventlerin sayısı biraz az gibi, bu yüzden oyuncuların ilgisini canlı tutmak zorlaşıyor. Adminlerin eventlere biraz daha ağırlık vermesi bence iyi olabilir. Ayrıca mevcut event ödülleri de pek tatmin edici değil, daha cazip hale getirilirse katılım da artar diye düşünüyorum.
Rank atlamak için istenen vote sayısı şu an biraz fazla gibi. Oyun sürem ve Pokedex gereksinimini yerine getirmeme rağmen sadece vote gereksinimi yüzünden rank atlayamıyorum, bu da gerçekten can sıkıcı oluyor. Vote sayıları Demir için 10, Bronz için 20, Gümüş için 30 olacak şekilde yeniden düzenlenirse çok daha dengeli bir sistem olur.
Kıyma kuponları için rank gereksiniminin kalkması gerektiğini düşünmekteyim veya yeni hesapların abuselamaması için bronza düşebilir.
Şu an oyunda düzgün şekilde para kasmanın hala en etkili yolu NPC kesmek gibi görünüyor. Raidlerden gelen para yeterli olmadığından, oyuncular yine ağırlıklı olarak NPC’lere yöneliyor. NPC kesmeye yakın zamanda bir nerf gelmiş olsa da, amulet coin ve pickup kombinasyonuyla hala 8-9k civarında para elde edilebiliyor. Bu dengenin tam olarak nasıl sağlanacağına emin değilim ama ya raid ödüllerinin biraz daha artırılması gerekiyor ya da NPC’den kazanılan para, özellikle bu kombinasyonla(pickup+ amulet coin), çok az da olsa tekrar düşürülebilir.
/ph Komutu ile hızlıca pokeheal atılabilir.
Kozmetik kasaları markette satışa çıkarılabilir.
EV bandı takılı değilken EVS Pokemon’larını kestiğimizde, normalde vermesi gereken EV’lerden biraz veriyor ama asıl olarak Pokemon’un naturesine göre EVS puanı veriyor. Örneğin, elimde Def artıran bir Rayquaza varsa ve bununla Speed EVS veren bir Pokemon'u kesersem, asıl olarak Def EVS puanı veriyor ve 2 speed puanı veriyor. Eskiden böyle bir şey yoktu diye hatırlıyorum, düzeltilirse EVS kasmak daha rahat olabilir bu şekilde sürekli EVS düşüren berry yedirmek zorunda kalıyorum.
Movement plate craft'ı açılabilir.
UVIP kitinden gelen shiny kuponu Legendary pokemonlar üzerinde kullanılmıyormuş, 2 tane veya 3 tane düz shiny kuponuna Legendary Shiny kuponu takaslama gelebilir ya da eski sezondaki gibi aradaki fark kaldırılabilir.
Pokestoplarda yumurta harici güzel bir ödül pek göremedim birazcık bufflanabilir.
Held kasasının /warp Zindan'da olması kafa karıştırabiliyor, /warp Kasa'ya alınabilir.
Vote parti kasasına biraz buff gelebilir, attığı ödüllerin çoğu fazla çöp sonuçta 500 tane vote atılmasıyla gelen bir kasa daha tatmin edici ödüller eklenebilir veya çöpler biraz azaltılıp düzgün ödüllerin şansları birazcık artabilir.
Rank gereksinimi yetmesine rağmen kıyma kitlerini alamıyoruz.
Legendary Şans Kasası gibi bir sistem eklenebilir. Örneğin 100 TL gibi bir fiyatla %50 ihtimalle Legendary Kasa Anahtarı verecek bir kasa ilgi çekici olabilir ayrıca çok satacağından eminim.
Sağdaki tabloda yazan sunucu saati 3 saat geriyi gösteriyor, gereksiz bir detay ama düzeltilebilir.
Markete madenler ve daha fazla build blokları gelebilir sonuçta bu bir eğlence sunucusu ve güzel buildler yapmak istiyoruz. :)
Sunucu tickini arttırmak mümkünse artması güzel olabilir bir şeylerin büyümesi uzun sürüyor.
EVS bandlarını elde etmek şu an oldukça zor görünüyor, sadece marketten alınabiliyor ve fiyatları da biraz yüksek. Bu eşyalar master ball lootlarına veya raid ödüllerine eklenirse oyuncular için daha ulaşılabilir olur. Alternatif olarak market fiyatları da biraz düşürülebilir, böylece EV kasmak daha erişilebilir hale gelir.
Son olarak, kutulardan çıkan wishing piece sayısı biraz arttırılabilir. Raidlerden veya bosslardan düşme şansı da eklenirse güzel olur. Server açıldığından beri oynuyorum, sadece 1 tane wishing piece alabildim. Bu oran oldukça düşük geliyor.
Son düzenleme: yaklaşık 1 yıl önce