Yükleniyor...
play.pokebalta.com.tr
Click to copy IP
Yükleniyor...
discord.gg/Ejf7av8Q9d
Click to join
Türkiye'nin Pokémon Minecraft Sunucusu PokeBalta!
Pokémon'larını yakala, eğit ve Pixelmon dünyasında savaş! Türkiye'nin Pokémon Minecraft topluluğuna katıl.
Internet Explorer: Internet Explorer desteklenmiyor. Lütfen daha modern bir tarayıcı(Chrome,MS Edge veya Opera) ile giriş yapın.
Sunucuyla İlgili Bazı Öneriler V3
chysil1 VIP Eğitmen
5 Mesaj
4 Konu
Minecraft: chysil1
yaklaşık 1 yıl önce

Selamlar,

Konu başında şunları söylemek istiyorum. Öncelikle sunucudaki çoğu insan legendary spawnları, ücretsiz elde edilen kasaların ödülleri, boss spawnları ve sunucunun şu anda pay2win’e yakın olmasından şikayetçi. Çünkü 70 online’ı olan bir sunucuda günde sadece 1-2 legendary spawnlıyor ve onlar da bazen AFK birine, bazen ise çok garip leglere denk geliyor. Bu yüzden oyuna kafa dağıtmak için giren, günde birkaç saatini harcayıp para yatırmak istemeyen oyuncular neredeyse hiçbir şey elde edemiyor.

Alttaki yazıda bazı detaylardan ve değişmesi gerektiğini düşündüğüm ödüllerden bahsettim. Önceki konularımda cevaplanmamış veya tartışılmamış bazı şeyleri de bu konuya ekledim. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

• Mute kuralları şu an biraz fazla katı. 2025 yılında herhangi bir online oyunda, doğrudan birine yönelik olmayan ya da sadece tepki amaçlı edilen kelimelerden bile mute yemek mümkün. Bu yüzden sistemin biraz daha esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu konuda oyuncular arasında bir oylama yapılması çok daha adil olur.

• Eskiden olduğu gibi, belli bir süreyle etraftaki wild Pokemonları temizleme sistemi geri gelebilir, oldukça faydalı oluyordu.

• Warp level ücreti biraz düşürülebilir. Şu anki hali biraz yüksek kalabiliyor.

• Sohbette çıkan quiz ve hızlı yazma ödülleri 5k’dan 10k’ya çıkarılabilir.

• Legendary doğma şansı bence hala çok düşük. 1.5 yerine 2.5, 3 gibi bir değere çıkarılması mantıklı olabilir ya da direkt en eski haline dönebilir. Özellikle 70 kişinin aktif olduğu bir sunucuda günde sadece 2-3 tane legendary çıkması, tüm gün oyunda olamayan oyuncular için ciddi bir dezavantaj yaratıyor. Verseler bile oranlar düşük olduğundan dolayı birçok kişi hiç legendary yakalayamıyor.

• Rank atlamak için gereken vote sayıları da biraz düşürülebilir. Şu anki sistemde oyun süresiyle vote sayısı çok orantılı gitmiyor. Örneğin her rankta +10 vote olacak şekilde bir sistem olabilir: Demir için 10, Bronz için 20, Gümüş için 30 gibi. Bu şekilde hem daha ulaşılabilir olur.

• Birisi GTS’ye bir şey koyduğunda oyuncu isminin %player%, fiyatın ise $%cost% olarak gözüküyor.

• Master Ball lootlarından T1 ödüller tamamen kaldırılabilir ya da oranları ciddi şekilde düşürülebilir. Bu toplulukta sıkça dile getirilen bir konu.

• Kutulardan Wishing Piece çıkma ihtimali ya da miktarı biraz daha artırılabilir.

• EVS bandlarını elde etmek hâlâ oldukça zor. Held item kasasından çıkma ihtimali neredeyse yok gibi.

• Boss doğma oranları da bir tık artırılabilir. Şu anki haliyle biraz az geliyor.

• Sync oranı kaç bilmiyorum ama bana düşük gibi geldi. 10’a yakın deneme yaptım ama hiç başarılı olamadım.

• Bu akşam Vote Parti Kasası’ndan 35k PokeDolar ödülü kazandım fakat hesabıma 25k yattı. Muhtemelen ödül ismi güncellenmiş ama verilen miktar eski haliyle kalmış.

Oyundaki Event Kasası, VIP Kasası, Held Kasası ve Vote Parti Kasası’nın ciddi bir rework’e ihtiyacı var. Şu an verdikleri ödüller pek tatmin edici değil.

Vote Parti Kasası için:

• Hourglass’lar kalkmalı

• Water ve Thunderstone shard’lar kaldırılmalı

• TCG kartları kaldırılmalı

• 20k ve 25k’lık para ödülleri kaldırılmalı

• Rare Candy default olarak 5 ya da 8 verebilir

• Wishing Piece default olarak 5 verebilir

Vote Kasası için:

• Verdiği top miktarları 2 yerine 16’ya çıkabilir

• TCG kartları kalkabilir

Held Kasası için:

• Çoğu gereksiz, kolay bulunan held item’lar kalkabilir (Twisted Spoon, Incense’ler, Magnet vb.)

Event Kasası için:

• Wishing Piece sayısı sabitlenebilir, 1-2-3 arası olmamalı

• Partner anahtarı kalkabilir veya partnerlere özel farklı sistemler gelebilir

• Verdiği ball sayıları 32’ye çıkabilir

• Rare Candy sayısı artabilir

Oyun içi parayla alınabilen bir admin market gibi sistem gelirse pay2win dengesine iyi bir çözüm olabilir.
Fiyatlar ucuz olmak zorunda değil, ama farm yapan oyuncular emeğini kullanabilmeli. Örneğin:

• 2.5m’ye random legendary

• 1m’ye Griseous Orb

• 1m’ye Lustrous Globe

• Bazı Legendary Pokemonların Held Itemleri

Bu mağaza her hafta güncellenebilir.

/shop komutunun geri gelmesi gerçekten çok iyi olurdu.
Eskiden vardı ve her şeyi oradan rahatça görebiliyorduk. Eğer build blokları da eklenirse, oradan alması çok daha rahat olur. Şu anlık eklenebilecek bazı bloklar:

• Beacon (biraz pahalı olabilir)

• Glass

• Sea Lantern

• Glowstone

• Bricks

• Stone Bricks

• Coral Blocks

• Ultra Deep Sea Blocks

Son düzenleme: yaklaşık 1 yıl önce
x 1 | x 2